Van uitgebreide live ondertiteling en transcripties tot voorbereiding op Windows 11: dit is wat er nieuw is in Microsoft 365

Deze maand kondigen we verbeterde ondertiteling aan in Microsoft Teams-vergaderingen, cocreatie in versleutelde documenten, uitgebreide Microsoft Endpoint Manager-mogelijkheden en meer.

Terwijl hybride werk verschuift van ‘nieuw’ naar ‘het nieuwe normaal’, blijven we leren hoe we met succes door de overgang kunnen navigeren. Eén ding blijft duidelijk: bij hybride werken gaat het om het bieden van flexibiliteit. Er is geen one-size-fits-all-aanpak. Een van de laatste bevindingen uit onze Work Trend Index1 illustreert dit perfect: toen we onze eigen medewerkers ondervroegen, vonden we degenen die van plan waren het meeste uit te geven en minst tijd op kantoor doen dit voor de dezelfde reden: geconcentreerd werken. Door de lancering van nieuwe technologieën, zoals Windows 11 die op 5 oktober 2021 wordt uitgebracht, stellen we werknemers in staat om overal, op elk apparaat en op elk moment een bijdrage te leveren en productief te zijn.

Deze maand voegen we meer gesproken talen toe aan live bijschriften en transcripties in Microsoft Teams. En ter voorbereiding op een seizoen van nieuwe besturingssystemen, van Windows 11 tot Apple iOS en macOS, voegen we nieuwe mogelijkheden toe aan Microsoft Endpoint Manager om ervoor te zorgen dat uw medewerkers vanaf de eerste dag een geweldige ervaring hebben. Laten we in deze en onze andere aankondigingen duiken voor meer details.

Zorg voor meer inclusieve vergaderingen voor iedereen

Eerder deze maand hebben we verschillende nieuwe Teams-aankondigingen gedeeld om organisaties te helpen hun fysieke kantoorruimtes voor te bereiden op hybride werk, vergaderingen op afstand net zo effectief te maken als persoonlijk, en werknemers in staat te stellen in de stroom van werk te blijven.

We introduceren nu verbeterde ondersteuning voor live ondertiteling en transcripties en Microsoft Viva Topics-integratie tussen Microsoft Yammer en Microsoft Viva.

  • Schakel live ondertiteling en transcripties in meer talen in: Nu worden vergaderingen in een van de ondersteunde talen ook ondersteund door realtime ondertiteling en live transcripties. We zijn uitgebreid met 27 nieuwe gesproken talen, waaronder Duits, Portugees (Brazilië), Japans en Hindi om er maar een paar te noemen. Gebruikers op mobiele apparaten kunnen bijschriften in de ondersteunde talen bekijken en desktopgebruikers kunnen de gesproken taal wijzigen. Dit biedt flexibiliteit en extra duidelijkheid voor uw deelnemers om deel te nemen aan de vergadering. Klanten hebben hier toegang toe via een Teams Meeting op de desktop-app door te klikken op de Meer acties optie.
  • Ontdek kennis met Topics-integratie tussen Yammer en Viva: Yammer integreert met Viva Topics en neemt deze over om community-sourced kennis gemakkelijk toegankelijk te maken voor een hele organisatie en een consistente ervaring in Microsoft 365 te ondersteunen. Met deze nieuwe integratie verwijzen Topics naar hetzelfde, of het nu in Yammer, Viva of elders in Microsoft 365 is. Gebruikers zullen bijvoorbeeld zien onderwerpen in Yammer die zijn uitgebreid met ervaringen met Viva Topics, zoals Viva Topic-kaarten, en Viva Topics-ervaringen zoals pagina’s en kaarten zullen inhoud van Yammer bevatten, zoals vragen en antwoorden en gesprekken. Download om te beginnen de Documentatie over Yammer-onderwerp API-wijzigingen.
Gebruikers zullen onderwerpen in Yammer zien die zijn verbeterd met Viva Topics-ervaringen, zoals Viva Topic-kaarten, en Viva Topics-ervaringen zoals pagina's en kaarten zullen inhoud van Yammer bevatten, zoals vragen en antwoorden en gesprekken.

Co-auteur van versleutelde documenten en maak kleurrijkere diagrammen

Deze maand voegen we ondersteuning toe voor cocreatie in versleutelde documenten en aangepaste kleuren in Microsoft Visio voor het web.

  • Medeauteur van versleutelde documenten in Microsoft 365 Apps: In 2019 hebben we ondersteuning toegevoegd voor gevoeligheidslabels in OneDrive en SharePoint, waardoor gelabelde en versleutelde documenten voor het eerst kunnen worden geopend, bewerkt en automatisch opgeslagen in Word, Excel en PowerPoint op het web. Deze maand verlengen we co-authoring en AutoSave om Microsoft 365-apps op de desktop op te nemen voor zowel Windows als macOS. Nu kunnen meerdere mensen gelijktijdig aan Word-, Excel- of PowerPoint-documenten co-auteur zijn, moeiteloos, met automatisch opslaan, met behoud van de gevoeligheidslabels en documentbeveiligingen voor internet- en desktoptoepassingen. Deze mogelijkheid helpt organisaties om hun gevoelige inhoud te beschermen en stelt gebruikers in staat productiever te zijn terwijl ze op afstand werken. Deze functie is beschikbaar voor huidige en maandelijkse Enterprise-kanalen die ons kanaal volgen cadans loslaten.
U kunt nu co-auteur zijn in versleutelde documenten in Microsoft 365 Apps.
  • Breid uw kleurenpalet uit met aangepaste kleuren in Visio voor het web: Tot voor kort waren Visio voor webgebruikers beperkt tot themakleuren, standaardkleuren en de mogelijkheid om de transparantie voor objecten in hun diagram te wijzigen. Met de toevoeging van Recente kleuren en Meer kleuren heeft u nu snel toegang tot recent gebruikte kleuren in uw diagram of kunt u kiezen uit een volledig kleurenspectrum. Bekijk de Documentatie over recente kleuren en meer kleuren voor details.
Met de toevoeging van Recente kleuren en Meer kleuren heeft u nu snel toegang tot recent gebruikte kleuren in uw diagram of kunt u kiezen uit een volledig kleurenspectrum.

Zorg ervoor dat uw medewerkers vanaf dag één productief kunnen zijn

Deze maand brengen we nieuwe mogelijkheden uit om ervoor te zorgen dat u erop voorbereid bent dat uw medewerkers kunnen werken vanuit nieuwe versies van Windows, Apple iOS en macOS.

  • Begrijp de apparaatgereedheid voor Windows 11 met Endpoint-analyse: Nu Windows 11 bijna uitkomt, moet u weten welke van uw apparaten klaar zijn voor een upgrade. De Endpoint-analyseservice in Microsoft Endpoint Manager biedt een nieuwe Windows-metriek waarmee u het aantal apparaten met oudere versies van Windows kunt meten en vervolgens herstelstappen biedt om uw Windows OS-versie te upgraden.
Schermafbeelding van het Microsoft Endpoint Manager-beheercentrum.  Weergave van eindpuntanalyse |  Werk overal score.  Kleiner scherm met het percentage apparaten dat momenteel voldoet aan de hardwarevereisten voor Windows 11.

De digitale werknemerservaring speelt een grote rol in de algehele tevredenheid en productiviteit. Onze Endpoint-analyseservice biedt uw organisatie zinvolle statistieken en inzichten voor het meten van de kwaliteit van de ervaring van uw gebruikers, en helpt u ook de prestaties en gezondheid te beoordelen van verschillende eindpunten die worden beheerd door Microsoft Endpoint Manager. Meer informatie over eindpuntanalyses en hoe de recente verbeteringen u kunnen helpen de digitale werknemerservaring te beoordelen.

  • Beheer iOS 15 en macOS 12 met Endpoint Manager op de lanceringsdag: Apple heeft tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) in juni 2021 verschillende wijzigingen aangekondigd voor iOS 15 en macOS 12. Deze maand hebben we aangekondigd dat Microsoft Endpoint Manager ondersteunt veel van uw behoeften op het gebied van eindpuntbeheer op dag nul release van de nieuwe versies van het besturingssysteem van Apple om uw endpoints veilig te houden en bedrijfsgegevens te beschermen. Jij kan kom meer te weten over deze en andere nieuwe iOS-, iPadOS- en macOS-eindpuntbeheermogelijkheden die de ervaring van werknemers in de frontlinie en hybride werkomgevingen kunnen verbeteren. Deze updates worden nu uitgerold in lijn met de uitrol van het nieuwe Apple-besturingssysteem en tot en met de oktober 2021-release van Endpoint Manager.

Op zoek naar de toekomst

Van de aanstaande lancering van Windows 11 tot de updates in Microsoft Teams die ervoor zorgen dat elke deelnemer zich meer betrokken voelt, we zijn toegewijd aan het ondersteunen van het ‘work-from-anywhere’-model dat vereist is voor hybride werk. En er komt nog meer. Onze volgende blog gaat over aankondigingen van Microsoft Ignite, ons tweejaarlijkse evenement voor productaankondiging, dat we dit jaar digitaal aan u zullen presenteren.


1 Werktrendindex, WorkLab, Microsoft. 2021.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Cnvplezierinwerk
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart