De praktische 365-update: aflevering 27

Tijdens de show deze week word ik vergezeld door de nieuwe Microsoft MVP en Practical 365-schrijver, Mike Weaver als co-host sinds Paul Robichaux deze week weg is, en natuurlijk levert Mike uitstekend werk door samen met mij het nieuws van de week te bekijken. Later in de aflevering kwam Paul echter langs voor ons gesprek met Greg Taylor van Microsoft – die weer aan de technische kant van Microsoft Exchange Online werkt aan het oplossen van een van de belangrijkste problemen van vandaag – het wegwerken van basisauthenticatie.

En zoals altijd hebben we naast het laatste nieuws in de wereld van Microsoft 365 de belangrijkste updates van het Berichtencentrum en wat er op stapel staat in de Roadmap…

Nieuw in Microsoft Teams

Als je Microsoft Teams Rooms hebt geïmplementeerd en de visie van Microsoft voor het transformeren van vergaderingen hebt gevolgd, dan zullen de nieuwste updates buitengewoon interessant zijn. Dynamische weergave op meerdere schermen – dus videofeeds, dynamisch ingedeeld en van grootte veranderd over twee schermen, worden nu uitgerold. De specifieke MTR-functies omvatten de mogelijkheid om meerdere mensen in de spotlights te tonen, deelnemers aan de vergadering vast te zetten op het scherm van de ruimte, bedieningselementen voor grote vergaderingen, chatballonnen die op de MTR worden weergegeven, de mogelijkheid om de vergadering te vergrendelen, ondersteuning voor presentatormodus en ad-hoccasting.

Teams Phone-apparaten krijgen meer een make-over – Microsoft suggereert dat ze een moderne make-over krijgen, maar om eerlijk te zijn – Microsoft Teams Phones zijn hoe dan ook behoorlijk modern. Bedieningselementen om het gemakkelijk te maken om een ​​telefoongesprek in Teams door te schakelen van de bureautelefoon naar een mobiele telefoon, een nieuwe “Walkie Talkie” -modus – of zoals Mike suggereert – kan worden gebruikt als intercomfunctie – en extra “Better Together” -functies voor het dempen /unmute van de telefoon vanaf de desktopclient.

Bovenop deze functies heeft Microsoft meer functies op de meest gezochte lijst van mensen doorgestreept. Geciteerde antwoorden op berichten zijn binnengekomen, maak het gemakkelijker in een Teams-chat om het bericht te citeren waarop u wilde antwoorden en voorkom verwarring. 1-1 transcriptie en opname van gesprekken, de mogelijkheid om een ​​live-evenement opnieuw te starten en een nieuwe functie die het voor mensen gemakkelijker maakt om vanuit PowerPoint in Microsoft Teams te presenteren – een knop in de rechterbovenhoek van de PowerPoint-app begint het PowerPoint-deck te delen in PowerPoint-live.

Wat is er nieuw in Microsoft Teams | September 2021 – Microsoft Tech Community

Nieuw in productiviteits-apps van Microsoft 365

Het nieuwe Whiteboard is gearriveerd

We bespreken hoe whiteboarden heeft om te veranderen in een moderne hybride werkplek – wanneer mensen op afstand zijn in vergaderingen, terwijl er functies zijn zoals Inhoudscamera – ook wel het magische whiteboard genoemd – waarmee deelnemers op afstand kunnen zien wat je tekent, ze zijn niet goed voor samenwerking. Als deelnemer op afstand aan de persoon voor een fysiek whiteboard uitleggen dat je die cirkel wilt alleen maar een beetje groter zal geen leuke ervaring zijn. En de bestaande Whiteboard-app is geweldig als je bedreven bent met een pen op een Surface Hub of een tablet, maar niet zo geweldig op een desktop-pc. Het nieuwe whiteboard verbetert de bestaande ervaring door het concept van een whiteboard te gebruiken, maar het aan te passen voor gebruiksgemak op meerdere apparaatfactoren; dus als u alleen een toetsenbord en muis gebruikt, is het nog steeds nuttig en ziet u er professioneel uit.

Welkom op het nieuwe Whiteboard! – Microsoft Tech Community

Plannerfuncties zijn verbeterd om taken beter te beheren

Mike Weaver in het bijzonder is verheugd over de nieuwe functie waarmee je taken tussen Planner-borden kunt verplaatsen buiten van één Microsoft 365-groep. Dit is handig voor mensen zoals Mike die in veel teams werken en taken moeten verplaatsen, waarbij ze vaak hun toevlucht nemen tot het kopiëren en plakken van gegevens. En Planner krijgt ook aanbevelingen. Dat is niet alleen ‘een Planner-bord dat misschien interessant is, maar vooral dingen die relevant zijn, zoals plannen waarbij je een taak hebt toegewezen gekregen.

Twee nieuwe Microsoft Planner-functies om u te helpen uw taken te vinden en te organiseren – Microsoft Tech Community

…en Yammer krijgt geneste antwoorden in Facebook-stijl op discussielijnen

Yammer lijkt een beetje op Teams – met functies zoals geciteerde antwoorden die enige tijd nadat mensen er voor het eerst om hebben gevraagd in Teams en Yammer aankomen alleen maar geneste antwoorden op berichtthreads krijgen. Dit is zeker nuttig en iets wat ik zal gebruiken. Ik vraag me af of de acceptatie van Teams en de functies van Teams Yammer iets minder relevant hebben gemaakt dan het had kunnen zijn, omdat functies zoals deze die de ervaring differentiëren en meer in lijn zijn met sociale netwerken een langverwachte noodzaak zijn. Maar felicitaties aan de Yammer-groep voor het leveren van dit – in discussies die ik vandaag op mijn werk post, zal deze functie zeker nuttig zijn en ik weet zeker dat het ook voor anderen zal zijn.

Geneste antwoorden zijn nu beschikbaar in Yammer-gesprekken – Microsoft Tech Community

Nieuwe Exchange On-Premises-functies en onderweg wijzigingen in Exchange Online

De driemaandelijkse updates van september 2021 komen met wijzigingen en nieuwe functies

Heb je ooit /IAcceptExchangeServerLicenseTerms moeten proberen te onthouden? Ooit verkeerd gespeld? Ik heb – in feite deed ik zoals ik het toen schreef, per ongeluk aan het schrijven Uitwisseling en spellinglicentie op de Britse manier, licentie. Goed nieuws. U hoeft die schakelaar niet meer te onthouden.

In plaats daarvan moet je er twee onthouden nieuwe schakelaars. /IAcceptExchangeServerLicenseTerms_DiagnosticDataON en /IAcceptExchangeServerLicenseTerms_DiagnosticDataOFF.

Zoals ik in de show al zei – het is jammer dat we dat niet kunnen, aangezien de persoon die het installatieprogramma uitvoert waarschijnlijk niet in staat is om eigenlijk accepteer de licentievoorwaarden van Microsoft namens het bedrijf, laat de overstap achterwege en kies misschien een standaard voor de diagnostische gegevens (uit, misschien?). Maar – realistisch gezien, hoeveel Exchange-installaties doe je tegenwoordig?

In veel beter nieuws, Microsoft introduceert de nieuwe Noodmitigatieservice van Microsoft Exchange waarvoor een aanvullende installatie vereist is (de IIS URL Rewrite module v2) geïnstalleerd, en connectiviteit met https://officeclient.microsoft/getexchangemitigations van de Exchange-server. Het maakt elk uur verbinding en als er oplossingen zijn, zal Exchange deze downloaden en toepassen. Lees meer over de nieuwe functie op Microsoft Docs (hierboven gelinkt) of op de Exchange Team-blog.

Uitgebracht: driemaandelijkse Exchange-updates van september 2021 – Microsoft Tech Community

Exchange Online Unlimited Archieven zijn niet meer zo onbeperkt

Een probleem voor u misschien verderop – Microsoft zal het woord “onbeperkt” verwijderen uit de automatisch uitbreidende archieffuncties en een limiet instellen van 1,5 TB – dus een gecombineerd totaal van 1,6 TB inclusief de primaire mailbox van 100 GB.

Ik bespreek dit met Mike, aangezien hij in het verleden bij Quadrotech werkte, hij was op de hoogte van enkele grote migraties van legacy-archieven, net als ik bij het werken met klanten. Ik heb gehoord van mailboxen die bijna een terabyte bereiken – en ik heb ook klanten gezien met grote archieven van in totaal honderden gigabytes, maar ik zie niet routinematig archieven van die omvang.

Als klanten overstappen op Microsoft 365, is er vaak een goede mogelijkheid om te stoppen met het vullen van mailboxen met het soort items dat veel ruimte in beslag neemt, zoals bijlagen. als jij zijn niet gebruik makend van wat ooit bekend stond als ‘moderne bijlagen’ en die al zo lang bestaan, zijn ze niet ‘modern’ meer – denk er dan nog eens over na. Een overstap naar Microsoft 365 moet het e-mailverkeer waar mogelijk verminderen en de manier waarop gesprekken worden gevoerd veranderen, met behulp van de juiste tool voor de juiste taak. Dit zou ertoe moeten leiden dat de groei van de mailbox vertraagt, en daarom zou een limiet van 1,5 TB geen probleem moeten zijn, zelfs niet voor uw huidige “grote gebruikers” van e-mail.

U vindt dit in het berichtencentrum, onder MC288051

Automatisch ontdekken macht een implementatiefout hebben die sommige klanten treft

Ik zal het bericht dat ik onlangs heb gepubliceerd niet herschrijven – maar samenvattend, diefstal van inloggegevens is een enorm probleem, op DNS gebaseerde detectieprotocollen zijn: toch rijp voor misbruik en u moet het onderliggende probleem oplossen door over te stappen op moderne authenticatie (of hybride moderne authenticatie op locatie), of beter nog moderne authenticatie met MFA, of nog beter ga naar Wachtwoordloos.

Waarom een ​​potentiële autodiscover-fout slechts het topje van een ijsberg is (practical365.com)

U kent Greg Taylor waarschijnlijk van zijn leiderschap bij Exchange Client Access, meer recentelijk als PMM voor Exchange en hij is nu verantwoordelijk voor het afschaffen van Basic Authentication (of zoals u het misschien kent, legacy-authenticatie) in Exchange Online.

Greg Taylor van Microsoft praat mee over Exchange + Basic Authentication

De dood van basisauthenticatie was oorspronkelijk gepland voor vorig jaar, maar Microsoft duwde dit naar buiten vanwege COVID en klanten hadden simpelweg niet genoeg tijd, gezien de situatie, om zich voor te bereiden. Tijdens de show vertelt Greg ons over de nieuwe tijdlijnen en wat Microsoft aan hun kant doet om dingen uit te schakelen.

U kunt hier meer over lezen op de Exchange Team-blog in de Basisverificatie en Exchange Online – Update september 2021 – Microsoft Tech Community

Belangrijkste updates van het berichtencentrum en routekaart

Eindelijk op de show van vandaag hebben we enkele van de belangrijkste berichtencentrum- en roadmap-updates doorgenomen die de topverhalen van deze week niet haalden:

  • Inhoudscamera in Teams Desktop is niet bedoeld voor het gebruik van een “magisch whiteboard”, hoewel het daarvoor kan worden gebruikt – het helpt voornamelijk voor scenario’s zoals het kunnen gebruiken van een documentcamera die boven een document is gemonteerd om naar een publiek te projecteren. Dit is vooral handig voor scenario’s zoals leren op afstand en wordt momenteel uitgerold.
  • Hardware-ondersteuning voor AJA- en Blackmagic-apparaten maakt op SDI gebaseerde uitvoer van afzonderlijke videostreams van vergaderingen mogelijk op een vergelijkbare manier als NDI. Dit zal naar verwachting medio oktober volledig worden uitgerold en we verwachten binnenkort een follow-up van Microsoft om duidelijk te maken welke apparaten precies compatibel zijn.
  • Viva Learning gaat naar algemene beschikbaarheid eind oktober, voltooiing medio november. Preview-klanten zullen volledig worden verplaatst gratis versie inclusief toegang tot volledige inhoudsbibliotheken in Microsoft Learn en 125 LinkedIn Learning-inhoudscursussen. Voor extra functies en functionaliteit zijn premium-licenties vereist, en voor preview-klanten worden gebruikersgegevens verwijderd als u begin november niet binnen 3 dagen na GA overstapt op een gratis proefversie of premiumlicenties toevoegt.
  • Zet je video vast… of verberg je video – in twee Roadmap-updates kun je allereerst je eigen video vastpinnen op een vergadering en misschien Teams gebruiken als een grote spiegel in de vergadering (als je wilt!). Als je het niet leuk vindt om naar jezelf te staren, dan kun je ervoor kiezen om verbergen uw video terwijl u de camera aan houdt. Beide komen volgende maand in november aan.
  • Teams op VDI krijgt extra functies inclusief het delen van applicatieschermen op Citrix-omgevingen, in december, en live bijschriften op Azure Virtual Desktop en VMware.
  • Outlook op Android wordt je eigen, persoonlijke PA. Net als Outlook op iOS, de mogelijkheid om e-mailberichten te dicteren zou moeten zijn aangekomen. Controleren op een nieuwe installatie, het is er niet net op mijn Android-apparaat, maar ik kijk er naar uit om het te testen.

Bezoek ons ​​over twee weken voor de volgende show – en blijf Practical 365 volgen voor meer real-world advies over het implementeren van Microsoft 365-technologieën.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Cnvplezierinwerk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart