Dit is waarom een badge als toegangscontrole veilig is

Wanneer je tegenwoordig een groot bedrijf binnenkomt, dan zul je jezelf eerst moeten melden voordat je toegang krijgt. Dit kan via de receptie, maar ook een intercom behoort tot de mogelijkheid. Helemaal bij bedrijven waar veel gevoelige informatie van derden wordt verwerkt, wil je natuurlijk niet iedereen zomaar binnen hebben. Je zult namelijk echt niet de eerste zijn die een ‘infiltrant’ heeft rondlopen. Want laten we eerlijk zijn, stel dat jouw bedrijf meer dan 1000 mensen heeft werken, hoe groot is dan de kans dat het niet opvalt als er iemand rondloopt die je eigenlijk helemaal niet kent. Op het moment dat deze persoon dan overal toegang tot heeft, dan loop je het risico dat iemand volledig ongestoord allerlei bedrijfsgevoelige informatie kan onttrekken. Om dit te voorkomen, is een badge als toegangscontrole de perfecte manier. Waarom, dat vertellen we je in dit artikel.

Geen ongenodigde mensen

Niemand zit erop te wachten dat er ongenodigde gasten het bedrijf binnen kunnen wandelen. Nu is de kans dat de receptioniste de meeste mensen wel kent natuurlijk vrij groot. Maar wanneer je ook te maken hebt met een productieruimte, dan kan het zijn dat je niet iedereen bij gezicht en laat staan naam kent. Op het moment dat iemand zich dan voordoet als nieuwe werknemer, dan kan het zomaar zijn dat diegene toegang krijgt tot bepaalde bedrijfsprocessen, die je het liefst achter gesloten deur had willen houden. Om de toegang tot de verschillende ruimtes dan te beveiligen met een toegangscontrole middels een badge, voorkom je dat mensen de mogelijkheid hebben zich vrij te bewegen binnen het pand. Dit geldt overigens ook voor wel werknemers. Heb je ergens niets te zoeken, blijf er dan ook vandaan.

Snelle check bij brand door toegangscontrole

Kies je voor een toegangscontrole van EasySecure, dan hoef je nooit meer bang te zijn dat iemand ontbreekt op het moment dat er iets aan de hand is en jullie je met z’n allen buiten moeten verzamelen. Doordat je genoodzaakt bent om in te klokken, kan er eenvoudig een uitdraai worden gemaakt van alle mensen die er zijn. Zo kun je snel een direct zien of er nog mensen ontbreken en zo ja, waar ze als laatste zijn geweest. Op deze manier is de kans een stuk kleiner dat er iemand in het gebouw achterblijft. Uiteraard kan het zijn dat wanneer twee collega’s achter elkaar aanlopen, één van de twee zijn of haar badge niet gebruikt. Het is daarom dus ook aan te raden om ook te werken met een kloksysteem. Niet alleen om te tijden te kunnen registreren, maar ook om zeker te weten of iemand nog wel of niet aanwezig is. Ook dan kan het zijn dat iemand er wel is, maar niet heeft geklokt, maar die kans is natuurlijk aanzienlijk kleiner, aangezien het dan om geld en uren gaat.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Cnvplezierinwerk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart