5 voordelen van het gebruik van herbruikbare waterflessen

Het gebruik van herbruikbare waterflessen heeft veel voordelen ten opzichte van het gebruik van wegwerp waterflessen. De belangrijkste voordelen hebben we voor je op een rijtje gezet.

  1. Milieuvriendelijk

Waarschijnlijk dacht je hier meteen aan als we het hebben over het verschil tussen wegwerpflessen en herbruikbare flessen. Het grootste voordeel van herbruikbare waterflessen is namelijk dat deze veel milieuvriendelijker zijn dan wegwerp waterflessen.

Elk jaar worden miljarden plastic waterflessen weggegooid en slechts een klein deel daarvan wordt gerecycled. Door herbruikbare waterflessen te gebruiken, verminder je de hoeveelheid afval die je produceert. Zo draag je dus bij aan het verminderen van de plasticvervuiling.

  1. Kostenbesparend

Hoewel herbruikbare waterflessen aanvankelijk een investering zijn, zijn ze op langer termijn veel goedkoper. Je koopt namelijk eenmalig een dure waterfles, maar je kunt als je wil er de rest van je leven mee doen. Als je regelmatig water drinkt kun je veel geld besparen. Je hoeft dan niet elke keer meer te betalen voor een wegwerpfles, maar betaalt dus eenmalig voor een herbruikbare drinkfles.

  1. Personaliseren

Een plastic flesje wat je in de winkel koopt is vaak een erg saai flesje. Wanneer je voor een herbruikbare fles gaat, kun je deze laten personaliseren. Je kunt namelijk waterflessen bedrukken bij Loopper. Zo kun je je persoonlijke touch geven aan je waterfles. Zo ga je nooit meer met een saaie fles over straat!

  1. Gezonder

Het klinkt misschien gek, maar herbruikbare flessen zijn beter voor je gezondheid dan wegwerpflessen. Herbruikbare waterflessen zijn over het algemeen gemaakt van materialen zoals roestvrij staal, glas of BPA-vrij plastic.

Deze materialen geven geen chemicaliën of schadelijke stoffen af aan het water. Bovendien kun je met herbruikbare flessen gemakkelijk bijhouden hoeveel water je per dag drinkt. Waardoor je jezelf kunt helpen om gehydrateerd en gezond te blijven.

  1. Handig

Herbruikbare waterflessen zijn gemakkelijk mee te nemen en kunnen worden bijgevuld waar je ook bent. Zo zorg je er dus voor dat je altijd water bij de hand hebt. Bijvoorbeeld wanneer je op school of werk bent. Maar ook wanneer je een dagje uit bent of met het openbaar vervoer reist. Door altijd een herbruikbare waterfles bij je te hebben, hoef je geen wegwerp waterflessen meer te kopen en te verspillen.

Het gebruik van herbruikbare waterflessen is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Daarnaast is het ook beter voor je gezondheid. Door een herbruikbare fles te kopen en deze regelmatig te gebruiken, kun je een positieve bijdrage leveren aan het milieu. En tegelijkertijd genieten van de vele voordelen die een herbruikbare waterfles te bieden heeft.

 

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Cnvplezierinwerk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart